Angol nyelvtanulás hatékonyan

A hatékony nyelv tanulásában segítek neked, akár kezdő vagy akár haladó. Értékes tanácsokkal, ötletekkel, feladatokkal látlak el, ami könnyebbé és hatékonyabbá teszi számodra a nyelvtanulást, valamint angol nyelvű országok kultújáráról olvashatsz érdekességeket, amelyek hasznosak lehetnek munkavállalóknak, turistáknak egyarán, és megkönnyíthetik angol tanulásod. www.onlineangol.com

Friss topikok

Brit angol vagy amerikai angol

2008.11.28. 18:12 Noéadmin

Nagyon sokszor kapom ezt a kérdést, hogy melyik angolt érdemes megtanulni. Sokszor ezt maga a tanár eldönti helyetted, hiszen megmondja neked, melyik könyvből tanulj, esetleg még azt is, milyen honlapokat érdemes látogatnod, ami segítheti tanulásod.

Ha nyelviskolába jársz, lehet hogy találkozol anyanyelvi tanárokkal: amerikaival, angollal, írrel vagy esetleg ausztrállal, így itt is adott a dolog, hiszen annak a személynek az akcentusát fogod megszokni, esetleg az ő akcentusát szeretnéd átvenni.

A lényeg, hogy kényelmesen érezd magad. Ha kezdő vagy, akkor mindenféleképpen tanuld meg az alap angol hangokat, hiszen szinte teljesen különböznek a magyartól, és ha magyar hangokkal ejted ki a szavakat, akkor nem biztos, megértenek.

Ezért mindig hangos szótárral gyakorolj, és ne csak egyszer, hanem többször ejtsd ki az új szavakat. A szavakat ne csak önmagukban tanuld, hanem mondatokban. Hiszen ha mondatokat mondasz, a szavak egy része elnyelődik, mivel az angolban a hangsúly nem mindig a szavak elején van. Sokszor előfordul, hogy kimondok egy mondatot, és a tanuló nem érti. Viszont ha egyesével elmondom, akkor nagy felismerések vannak. Érdemes a mondatokat többször elmondanod hangosan.

De visszatérve eredeti témánkhoz: mindenféle angolt hallgass. Az interneten rengeteg jobbnál jobb „hallgatós” oldal van, a youtube-on is sok ilyet lehet találni. Hidd el, hogy egyik akcentusról a másikra hamar „rááll” a füled, megszokod, és érteni fogod.
Ha Amerikába mész dolgozni például, akkor persze nem árt, ha sok amerikai szöveget hallgatsz, hiszen kevesebb meglepetés ér. Ha Írországba, akkor keress ír rádióadókat az interneten, és hallgasd.

Szóval a lényeg, tanulj angolul rendszeresen, és majd amikor már belejöttél és megszoktad magát a nyelvet, ráérsz eldönteni, melyik angol tetszik neked jobban.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyangol.blog.hu/api/trackback/id/tr40793532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz60 2008.11.29. 23:24:52

Ehhez a témához nem tudok hozzászólni, mert nemrég kezdtem el angolt tanulni, úgyhogy nem is igazán tudom hogy melyik angolt kellene tanulnom. Viszont olyan sikerélményeim vannak amit meg szeretnék osztani veletek. Imádom ezt a honlapot mert borzasztóan gyorsan fejlődök, nem kell elmennem heti 2x angolozni ahhoz hogy tanuljak. Mindenki a saját kedve és ideje szerint tanulhat, nem marad le a többiektől, kijavít Noémi ha valamit rosszul írunk, úgyhogy angol tanulásra ez a legjobb módszer. Az hogy milyen angolt tanulok éppen, az most nekem nem is fontos. Az a lényeg hogy zenében is meg a Tv-ben is megértek most már szavakat, és borzasztóan büszke vagyok rá. Noémi Nektek meg nagyon sok sikert.! Nagyon szeretek itt tanulni, mert érthető és szépen le van vezetve minden lecke!!

vyctory 2008.11.30. 03:43:34

1.) Krisz60 igazat ír... Én is szeretem és egyetértek Móni oktatási technikájával, hatékonyságával. Én is szeretem a tanítási stílusát, módszerét és dícsérem a hozzáállását is. Az új és ismeretlen szavak kiejtésére megadott linkek és egyéb segítő szövegek is nagyszerűen használhatók fel.
2.) Írásban elboldogulok az angollal a szótár segítségével, de a beszélt angol, akár az eredeti, akár az amerikai számomra még nagy rejtély. Múlt héten, igaz megértettem a hívó felet, amikor Amerikából felhívtak telefonon, akárcsak tegnap este is boldogultam, amikor Londonból hívtak..., de csak azért mert ismertem a témát és így tudtam miről beszélgetünk, és helyenként körülírtam azt, ami nem jutott eszembe. Így értelmesen tudtunk tárgyalni mind a két, eltérő kiejtési terület képviselőivel...
3.) Ha a modern fizika és csillagászat 11/26 dimenziós térelméleti fejtegetéseit hallgatom, akár Einstein egy évszázaddal korábbi angol nyelvű előadásait, vagy pl. Brian Green professzor Úr előadását, akkor már szükségem van a fiam (aki egyetemista) eseti segítségére. Ők fiatalok már járatosabbak a "fehér törpék", Qurkok, "Sziriusz B" és egyéb finomságok területén.
4.) Szóval tanulni, kell, mert anélkül csak hebegünk és dadogunk az "ismeretlenebb vizeken"...
Mindkét kiejtésre szükség van!
- vyctory / forditolmacs@gmail.com

Krisz60 2008.11.30. 22:44:53

Vyctorynak is igaza van. Mindenkinek el kell döntenie hogy miért és melyik angol nyelvet szeretné tanulni. Ahogy olvastam Vyctrory többféle angollal is beszélget, neki nyilván fontos hogy többféle angolt megértsen. Nekem egyenlőre elég ha az "alapnyelvet "megértem, nagyon örülök ha a Tv-ben megértek pár tanult szót. Nekem már az is siker. De az tényleg a net hibája hogy én is jobban olvasok mint beszélek. Próbálok sokat hallgatni meg hangosan beszélni, de azért az olvasás sokkal jobban megy. Viszont van egy nagyon nagy előnye is: hogy Noémi kijavít és nem visszük magunkkal tovább a rosszat. Aki járt már nyelviskolába az tudja hogy nem nagyon foglalkoznak egyénenként a tanárok senkivel, és szépen le is maradsz a tanulásban:(

Krisz60 2008.12.22. 00:18:11

Nagyon Boldog és Békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!
süti beállítások módosítása