Angol nyelvtanulás hatékonyan

A hatékony nyelv tanulásában segítek neked, akár kezdő vagy akár haladó. Értékes tanácsokkal, ötletekkel, feladatokkal látlak el, ami könnyebbé és hatékonyabbá teszi számodra a nyelvtanulást, valamint angol nyelvű országok kultújáráról olvashatsz érdekességeket, amelyek hasznosak lehetnek munkavállalóknak, turistáknak egyarán, és megkönnyíthetik angol tanulásod. www.onlineangol.com

Friss topikok

Az angol konyha

2008.11.14. 18:56 Noéadmin

Ha külföldön járok, szeretem megkóstolni az adott nemzet ételeit is, mert úgy hiszem, ez is hozzátartozik az országhoz. Ha megkérdezném, mely nemzet ételét kedveled, valószínűleg mindent mondanál, de az angolt nem. Vajon miért? Tényleg hanyagolható az angolok konyhája? Remélem ezzel az irományommal felkeltem érdeklődésed, és ha a szigetországba látogatsz, akkor nem csak az épületeit, városait fogod meglátogatni, de gasztronómiai kirándulást is teszel.

Az angol konyha mindig is nemzetközinek volt mondható. Réges-rég a rómaiak voltak rá nagy befolyással, majd a középkorban jöttek a franciák. Az angol arisztokraták például évszázadokig francia ételeket ettek.

A gyarmati idő alatt nem csak fűszerek, de különböző ételek elkészítése is beszivárgott az országba. Innen származik a jól ismert ketchup vagy a már nálunk is egyre jobban elterjedtebb és kapható Worchester szósz.

Rengeteg angol kenyérféle, süteményféle létezik, ezek többnyire valamilyen egyházi ünnephez kötődnek.

Bár a modern angol konyha változást mutat – több rizst és tésztát fogyasztanak, a vajat pedig növényi zsiradékok helyettesítik – , a hagyományos angol ételek megtalálhatók az étlapon.

Hagyományos vasárnapi ételek közé tartozik a marhasült (roast beef), Yorkshire puddinggal, sült krumplival, kétféle zöldséggel, tormával, mustárral és gyümölcsszósszal (gravy).

Ki ne hallott volna a komplett angol reggeliről: szalonna, sült paradicsom, sült kenyér, black pudding (ez tulajdonképpen a mi véreshurkánkhoz hasonló, tehát ne a Dr 5ker pudingra tessék asszociálni), sült bab, olajban átsütött gomba, kolbászkák, tojás (lehet sült, főtt, rántotta stb).

A legtöbb ember azonban reggelente nem otthon költi el reggelijét, hanem – mostanában egyre nagyobb divat – kávézókban. Sőt nagyon gyakori, hogy üzletemberek nem ebédre vagy vacsorára hívják meg egymást, hanem reggeli közben tárgyalják meg a napi teendőket. Ha Angliában jársz, térj be valamelyik kávézóba, pub-ba, és 2-3 fontért már komplett angol reggelit tálalnak neked.

Ha többet szeretnél tudni az angol konyháról, látogass el oldalunkra, ahol egy komplett szövegértés vár rád, szókincsfejlesztő gyakorlatokkal, képekkel.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha angol könnyű szókincsfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyangol.blog.hu/api/trackback/id/tr11769252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása