Angol nyelvtanulás hatékonyan

A hatékony nyelv tanulásában segítek neked, akár kezdő vagy akár haladó. Értékes tanácsokkal, ötletekkel, feladatokkal látlak el, ami könnyebbé és hatékonyabbá teszi számodra a nyelvtanulást, valamint angol nyelvű országok kultújáráról olvashatsz érdekességeket, amelyek hasznosak lehetnek munkavállalóknak, turistáknak egyarán, és megkönnyíthetik angol tanulásod. www.onlineangol.com

Friss topikok

A kedvenc oldalam, ami már sok tanulómnak segített

2008.10.25. 09:07 Noéadmin

Csak jönnek, jönnek a kérések, hogy küldjem a linkeket, ezért úgy gondoltam, ide teszem nektek, rövid leírással, és hogy mit hogyan kell letölteni, kattingatni, mert vannak, akiknek ez gondot okozhat. Ha még így sem világos valami, írj bátran.

Ez az oldal, amivel ma foglalkozunk a kedvenc-kedvencem. Todd Beuckens angol tanár oldala, aki Japánban él és dolgozik, ezt az oldalt szabad idejében építgeti. Az oldal ingyenes, és még regisztrálnod sem kell.

Sok minden található az oldalon, aki jobban ért angolul, barangolhat és mazsolázhat. Most én az interjúkat szeretném a figyelmedbe ajánlani, akkor is ha TELJESEN KEZDŐ vagy, és akkor is ha nem.

Ezek az interjúk nem megcsináltak, és nekem ezért tetszenek a legjobban. Nem előre megírt szövegeket mondanak fel, hanem két ember kötetlenül beszélget egy-egy témáról. Nekem jobban tetszik, mint némely tankönyv hanganyaga, azért mert sokkal életszagúbb, és még a nem teljesen jó minőségű felvételnek is kifejezetten örülök, mert hiszen az életben sem steril körülmények között hallod néha a kommunikációkat. Pláne ha még a filmeket is meg akarod érteni!!!

Azt javaslom, ne válogass, kezdd el az elején, mentsél le magadnak egy jó nagy adaggal, és hallgasd-hallgasd-hallgasd. Nem baj ha nem érted.
Azért se válogass, mert nem nehézségi sorrendben vannak az interjúk.

Ha naponta betartod, hogy fél órát minimum hallgatsz, előbb-utóbb megjön a siker.

Na nézzük, mit is kell csinálnod:

1. menj fel az oldalra: http://www.elllo.org/english/About/Interviews.htm

2. Itt találod az interjúkat egytől egészen a legfrissebbekig. Már közel 1000 interjú van fenn. 

1-200-ig rosszabb minőségű hanganyagokat találsz, de én mindig bátorítom tanulóim, hogy kezdjék azzal, és szokjon hozzá a fülük. Kifejezetten jó gyakorlás ez arra, ha telefonon is meg kell majd tudnod szólalni, mert kb úgy recseg,mint a telefonvonal:)

Ahogy haladunk felfelé, egyre több feladat is van hozzá, pl. slide show, ilyenkor kis képekkel is segítenek neked a megértésben.



3. Mondjuk kattints rá a 301-350 részre. Megjelennek neked az interjúk. Kattints rá a Japan feliratra. Ott láthatod a szöveg felett, hogy PLAY AUDIO. Ha arra kattintasz, a számítógéped kiiírja, hogy mentés vagy megnyitás. Ha a számítógépeden akarod meghallgatni rögtön, akkor nyisd meg. Ha később akarod meghallgatni, vagy lementeni gépedre és mp3-ra, akkor a MENTÉSt válaszd.

4. Ha például a 750-est választod, ott már jobb oldalt vannak a választási lehetőségeid. Az AUDIO MP3 felírat alatt olvasható az INTERVIEW felirat, arra kell kattintanod, és már mentheted is le a hanganyagot.

Ha már jobban tudsz angolul, akkor érdemes 2-3 meghallgatás után a szöveget is feldolgoznod, megtanulnod az új szavakat, kifejezéseket.

Ha a beszédkészségedet akarod fejleszteni, akkor mondd el magadnak hangosan a tartalmat, esetleg fejtsd ki véleményed. Ha nincs kivel beszélgetned, beszélgess magaddal. Nagyon jól lehet így is fejlődni.

Sok sikert, jó hallgatást. És ne feledd, ha úgy érzed, nem haladsz előre, akkor valamit nem jól csinálsz. Nincs veled semmi baj, csak kitartó legyél és hallgass minden nap angol szöveget.



 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szöveg beszéd beszédkészség hallott értése

A bejegyzés trackback címe:

https://hatekonyangol.blog.hu/api/trackback/id/tr37730713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása